Västsvenska Specimentävlingen!!

Att fånga stora fiskar är något som intresserar allt fler. För att möta upp denna utveckling kommer Västsvenska Specimentävlingen startades den 1:e Januari 2005. Samtliga Västra Götalands 49 kommuner ingår i tävlingen som i stort liknar den rikstäckande varianten, Svenska Specimentävlingen.

I Västra Götaland har intresset för specimenfisket tidigare inte varit lika stort som i övriga Sverige. Våra vatten har säkert större potential än vad många tror. De har helt enkelt inte utforskats tillräckligt. Vi vill se vad som gömmer sig i regionens vattenmassor. För visst finns det storfiskar även här.
Regionen har kommit med intressanta bidrag under de senaste åren på en rad arter och vi hoppas på fler fiskar av nationell kaliber. Det är nog tävlingens största utmaning.

Kort och gott så vill vi att specimenfiske skall kunna bedrivas i hemkommunen och dess närområde med omnejd. Man skall inte behöva åka över land och rike för att bedriva ett roligt och poänggivande fiske.

De flesta svenska sötvattensarter är med i tävlingen. Men vi väljer bort ett antal arter i uppstarten, t ex harr som pga av sin sparsamma förekomst valts bort.
De arter som ingår är följande:
Abborre, Braxen, Färna, Gädda, Gös, Id, Karp/Gräskarp, Lake, Lax/Insjölax, Mört, Ruda, Röding, Sarv, Sik, Sutare, Tjockläppad multe, Vimma och Öring.
(Tidigare även Ål och Björkna)

Teknik
Västsvenskan kommer att finnas både som lag och individuellt. Personer som anmäler sig som lagtävlande blir också automatiskt tävlande som individuella.
Här kommer varje deltagare att ha ett unikt id och lösenord. De som inte har tillgång till dator får utnyttja sin lagledare då han/hon har utökade rättigheter att hantera sina lagmedlemmars anmälningar. Dessutom kommer det finnas möjlighet att elektroniskt bifoga sina bilder till varje anmälan. Målet är göra en bra, framför allt enkel och mycket snabb fångstrapportering med bildfunktion som kommer att bli unik i sitt slag.

Vid succé
Längre fram kan man tänka sig fler roliga förbättringar såsom , stora och lilla tävlingen. Där man i den stora varianten även inkluderar t ex saltvattensarter och fler sötvattensarter vilket kan locka fler poängjägare. Denna möjlighet skulle bli helt unik och skapa en roligare tävling som inte kan bedrivas lika framgångsrikt i någon annan del av Sverige. Givetvis hoppas vi på en bred och stor anslutning till denna tävling och en positiv utveckling framöver..


Av: Tävlingsledningen
2004-12-10 21:05

Slutrapport 2013
Det var inget snack om vilket team som tog hem lagtävlingen i....
2014-01-11   00:09
2013 års tävling
Tävlingsåret 2013 Esbjörn Johansson leder individuella tävlingen stort och likaså har Triton SG....
2014-01-02   10:36
Västsvenskan 2014
VästSvenskan behöver engagerade specimenfiskare som är beredda att lägga tid och kraft....
2013-12-07   21:11
Vandringspriser
Trist med vandringspriser som "får fötter" men nu finns båda i ASFF:s....
2013-09-12   09:05
Sommarfiske 2013
Västsvenskan vandringspris för lag (Laxen) verkar tyvärr ha försvunnit ur ASFF:s klubbstuga....
2013-08-08   09:48
Sommarfiske
Efter en lång vinter känns fiskedagar i värme och strålande sol extra....
2013-06-13   13:02
Våren är här.
[IMG2] Äntligen är våren här. Efter en mycket lång vintersäsong är det nu äntligen....
2013-04-20   19:47

Foto: Wictor Bernersjö